Pliszé árnyékoló


A pliszéfüggöny a legsokoldalúbban használható belső árnyékoló. A szokványos nyílászárók mellett tetőterek és télikertek vízszintes vagy döntött üvegfelületeinél, boltíves, trapéz és háromszög alakú ablakoknál egyaránt alkalmazható. Összehasonlítva a reluxával, karcsúbb mérete miatt a pliszéfüggöny szinte belesimul az üvegfelelületbe.

A több mint 50 féle pliszírozott textíliából készülő, harmonikaszerűen záródó belső árnyékoló ablakmélyedésbe, ablakszárnyra vagy a fal síkja előtt egyaránt használható. A pliszírozott, portaszító, műszálas textília megszűri vagy kizárja az erős napsugarakat, ugyanakkor lehetővé teszi a szellőzést is. Az árnyékolandó feladatnak megfelelően megkülönböztetünk áttetsző, fényvisszaverő és teljes sötétségét biztosító textiliát, ami lehet egyszínű vagy mintás.

5 árkategóriában kínáljuk a pliszéfüggönyt a pasztelszínektől a narancssárgán át a sötétkékig. A textilen átvezetett zsinórzat biztosítja az anyag merevségét. A textília felső és alsó részén egy-egy alumíniumprofilba csúsztatott műanyagprofilhoz van hozzáerősítve. Alapáron az alumínium profil fehér színű, de felár fizetése mellett a textília vagy az ablakszárny színével megegyező színűre porszórhatjuk üzemünkben. Így tökéletes összhang érhető el.

A pliszéfüggöny mozgatása zsinórral, fogantyúval (bukó-nyíló ablaknál vagy döntött felületnél) és gyönygylánccal történhet. Ablakbarát változatát fehér műanyag nyílászárók árnyékolására ajánljuk, mivel az ablakszárny üvegméretére illeszkedő keskeny fehér takaró léc harmonikus egységet képez az ablakkal. Normál ablaknál motoros működtetés is lehetséges. Magasan elhelyezett pliszéfüggönyhöz mozgató rudat ajánlunk.

A plisszírozott textilia por- és szennytaszító kivitelben készül.Szennyeződés esetén az asztalra vagy kádba fektetett textíliát semleges mosószer hidegvizes oldatával puha szivacs segítségével kell megtisztítani, majd nedves állapotban visszaakasztani. Rendeltetésszerű használat mellett keletkező hibákat a Mapex Trade Kft. díjmentesen korrigálja, ha a garanciális javítás iránti igényt a plisszéfüggöny átadását követő 12 hónapon belül jelzik.

Termék paraméterek

Típus: Normál, feszített, különleges
Rögzítés, szerelés: Mennyezet, homlokzat, ablakbarát
Működtetés: Kézi vagy motoros
Kezelés: Jobb vagy bal oldali zsinóros kezelés és fogantyús mozgatás
Gyűjtés helye: Fent, lent, középre (típusfüggő)
Szerkezet színe: Fehér, választható RAL
Textília színe: 56 szín 12 kategóriában
Lamellaszélesség: 20 mm, 25 mm
Gyártási határidő: kb. 2 hét
Garancia: 12 hónap


Duettfüggöny

A duettfüggöny a pliszéfüggöny kétrétegű változata. A szokványos nyílászárók mellett tetőterek és télikertek vízszintes vagy döntött üvegfelületeinél egyaránt alkalmazhatók. Összehasonlítva a pliszéfüggönnyel a duettfüggöny előnye, hogy a zsinórzat rejtve marad.
Az esztétikai élmény zavartalan.

A pliszírozott textíliából készülő, harmonikaszerűen záródó belsőárnyékoló ablakmélyedésbe, ablakszárnyra erősítve vagy a fal síkja előtt egyaránt használható. A pliszírozott, portaszító, műszálas textília megszűri vagy kizárja az erős napsugarakat, ugyanakkor lehetővé teszi a szellőzést is. Az árnyékolandó feladatnak megfelelően ajánlunk áttetsző vagy teljes sötétséget biztosító textíliát. A duettfüggönyt 4 féle áttetsző pasztel színben és egy különleges, ezüstös hővisszaverő felülettel ellátott fényzáró változatban kínáljuk. A textília méhsejt alakú levegőcellái rejtik el a merevséget biztosító zsinórzatot. Jó hőszigetelő és hangelnyelő tulajdonságú.

A textília felső és alsó részén egy-egy alumíniumprofilba csúsztatott műanyagprofilhoz van hozzáerősítve. Alapáron az alumíniumprofil fehér színű, de felár fizetése mellett a textília vagy az ablakszárny színével megegyező színűre porszorhatjuk üzemünkben. Így tökéletes összhang érhető el.

A duettfüggöny mozgatása zsinórral, fogantyúval (bukó-nyíló ablaknál vagy döntött felületnél) és gyöngylánccal történhet. A duettfüggöny motoros működtetése is lehetséges. Magasan elhelyezett duettfüggöny mozgatásához azonban rudat ajánlunk.

Rendeltetésszerű használat mellett keletkező hibákat a Mapex Trade Kft díjmentesen korrigálja, ha a garanciális javítás iránti igényt a duettfüggöny átadását követő 12 hónapon belül jelzik.